Kansallisteatteri

Artome – arvokohteen arkkitehtuuriin sopiva ratkaisu, joka säästää aikaa ja vaivaa

Kansallisteatteri on varsinaisen mullistuksen keskellä. Käynnissä olevalla peruskorjauksella kunnostetaan teatteria kunnioittaen arvokohteen arkkitehtuuria. Samalla luodaan uusia mahdollisuuksia teatterin tilojen käyttöön – teatterissa näet tapahtuu muutakin kuin teatteria. Arvokkaan rakennuksen monipuoliset tilat ovatkin haluttuja kokous- ja tapahtumatiloja.

Korjaustyön edetessä lähdettiin miettimään sopivia AV-ratkaisuja. Vaihtoehtoina oli erillisistä elementeistä rakennettuja kokonaisuuksia. Niistä ei kuitenkaan saatu rakennettua järkevää kokonaisuutta, joka olisi helposti saatu istutettua Kansallisteatterin tiloihin, koska rakenteet ovat haastavat. Herkkiin rakenteisiin ei pysty kiinnittämään kaikenlaisia ratkaisuja. Sähkösuunnittelija oli onneksi kartalla monista vaihtoehtoisista ratkaisuista ja tiesi Artomen, mikä lopulta valikoitui muiden ratkaisujen joukosta.

Työmaakokousten vakiotyökalu ja jatkojohtoviidakon raivaaja

Artomea on käytetty asiakastilaisuuksissa, mutta myös työmaakokouksissa se on ollut erinomainen työkalu. Erillistä valkokangasta ei tarvitse vaan kuvan pystyy heijastamaan suoraan seinälle, vaikka laite olisi melkein seinässä kiinni. Aikaisemmin Kansallisteatterin ääniosaston henkilökunta on rakentanut jokaista asiakastapahtumaa varten äänen- ja kuvantoiston erikseen. Artomen myötä tätä tarvetta ei ole enää ja sillä on saatu merkittäviä ajallisia säästöjä.

Artome tuli vastaan sähköpostimarkkinoinnin kautta. Särmä lähti uteliaana ja odottavaisena käymään Artomen showroomissa, missä näkisi laitteen. Artomen tuotteista Movea vaikutti tarpeeseen parhaalta ja se otettiin testikäyttöön museolle. Testikäytön jälkeen päädyttiin kauppoihin ja Artome toimitti laitteen museoon ja piti käyttöopastuksen koko henkilökunnalle samalla.

Kansallisteatterin ravintolapäällikkö Thomas Möller on erittäin tyytyväinen hankittuun ratkaisuun. Kaikki asiakastilaisuuksissa tarvittava tekniikka on nyt yhdessä helppokäyttöisessä laitteessa. Enää ei tarvitse varautua runsain jatkojohdoin tai muistitikuin, että asiakkaat saavat esityksensä näkyviin. Laitteeseen saa yhteyden langattomasti eikä erilaisten adaptereitten kanssa tarvitse pelata. Riittää, että laitteen vie oikeaan tilaan ja napsauttaa päälle. Artomen antama käyttökoulutus oli selkeä ja asiat esitettiin tekniikkaa vieroksuville riittävän yksiselitteisesti, jotta asiat menivät kerralla perille. Artomeen valittu erikoisväri sopii Kansallisteatterin kulttuuriperintöön kuin nenä päähän. Möllerin mielestä Artomen parhaita ominaisuuksia ovat liikuteltavuus, yksinkertaisuus ja tehokkuus.

Perusparannuksen jatkuessa ja tilojen valmistuessa Kansallisteatteri aikoo hankkia muutaman Artomen lisää. Laitteen laadukkuus, tehokkuus ja helppokäyttöisyys ovat vakuuttaneet Kansallisteatterin henkilöstön ja asiakkaat.