OAMK

Oulun Ammattikorkeakoulu

  • 4 kampusta
  • 9000 opiskelijaa
  • 600 työntekijää

Oulun Ammattikorkeakoulun IT-palveluiden asiakaspalvelupäällikön Jori Löytynojan mukaan OAMK on Suomen paras ammattikorkeakoulu. OAMK on kehittyvä koulu, jonka toiminnan kulmakiviä ovat kehittymishalukkuus, tuloksellisuus, työelämäkumppanuus ja yhteisöllisyys. Varsinkin IT-puolen osaamiseen panostetaan, etsitään uusia ratkaisuja ja kokeillaan rohkeasti uutta. Kampuksia on tällä hetkellä neljä ja edessä häämöttää muutto uudelle kampukselle.

Kilometrikaupalla johtoja

“Kampusrakennukset ovat perinteisiä 70- ja 80-luvun oppilaitosrakennuksia, aavistuksen sokkeloisia, perinteistä luokkatilaformaattia mukailevia ja vielä hetki sitten av-tekniikaltaan vanhentuneita”, kertoi Löytynoja. Muutama vuosi takaperin tehtiin päätös, että tekniikka pitää uusia vastaamaan nykypäivän vaatimuksia. Tiloihin tehtiin kevyt uudistus: sähköjä vedettiin uusiksi, lumen-arvoja nostettiin ja kiinteää av-tekniikkaa pyrittiin vaihtamaan langattomiin ratkaisuihin. Uudistuksen aikaan Löytynoja mietti myös uudelle Linnanmaan kampukselle ratkaisuja – mistä löytää ratkaisu muuntojoustaviin tiloihin, joista ei voida sanoa, mihin suuntaan opetustilanteessa halutaan kuvaa esittää.

“OAMKssa vallitsee vahva itse tekemisen kulttuuri, koska miksi maksaa jostain sellaisesta, minkä pystyy myös itse tekemään laadukkaasti”, Löytynoja kertoi. Budjetti av-uudistukselle laadittiin vastaamaan vastaavan itse tehdyn ratkaisun hintalappua. Muitakin vaihtoehtoja kartoitettiin ja nopeasti huomattiin, että varsinkin isojen palveluntarjoajien ratkaisut eivät olleet räätälöitävissä.

Perinteisen esitystekniikan laatu ja teho liikuteltavissa.

Artome tuli Löytynojan tietoisuuteen sähköpostimarkkinoinnin kautta. Näppärää, liikuteltavaa ja tehokasta äänen ja kuvan toistoa oli siis tarjolla pyörien päällä. Löytynoja pyysi Artomelta esittelyä ja Artome Movea haluttiin ottaa testikäyttöön esittelyn jälkeen. Testikäytön aikana ratkaisun monipuolisuus avautui totaalisesti.

Asiakaslähtöistä palvelua

Artomen helppous ja monikäyttöisyys ovat vakuuttaneet niin Löytynojan kuin muutkin käyttäjät. Tuotteen tehoja on testattu kampuksen ruokalassa, missä 10 metriä korkeaan tilaan oli heijastettu halkaisijaltaan noin 4 metrinen kuva. Edelleen kuvanlaatu oli loistava ja äänestä ei paukut loppuneet kesken.

“Artome on ollut mukana messuilla, pop up -tapahtumissa, luokkaopetuksessa ja monessa haasteellisessa tilassa, mihin on pitänyt saada vietyä ääntä ja kuvaa”

Yhdellä tilalla voi olla jatkossa monta eri käyttötarkoitusta, jolloin tilojen käyttöastetta saadaan nostettua. Erikoistilojen tarve vähenee ja esimerkiksi Linnanmaan kampukselle tulee enää 6 varsinaista atk-tilaa. Helppokäyttöinen ja tehokas av-tekniikka lisää käyttäjien työtyytyväisyyttä, kun tekniikan kanssa ei tarvitse tapella. Langaton tekniikkaa mahdollistaa tavallisuudesta poikkeavien ratkaisujen käytön, joilla luodaan elämyksellisyyttä, inspiraatiota sekä tuetaan oppimista.

Ajansäästöä yhden piuhanratkaisumallilla

Suurin hyöty Artomessa on nimenomaan sen monikäyttöisyys, helppokäyttöisyys ja tehokkuus. “Varsinkin helppokäyttöisyys korostuu OAMK:lla. Meillä on iso organisaatio, mutta suhteellisen pieni IT-osasto. Av-tekniikan rakentaminen Artomella ei oikeastaan voi olla enää helpompaa, viet yhden laitteen tilaan ja se on valmis. Jos verrataan perinteisempään ratkaisuun, missä rakennat av-tekniikan joka kerta alusta lähtien, säädät laitteet ja opastat käyttäjät, ajansäästö on rahallisesti merkittävä asia, jonka tärkeyttä ei voi painottaa liikaa. Tilat, jotka ovat perinteisiä luokkatilaformaatteja, pystytään muokkaamaan juuri tarkoitusta vastaaviksi ilman, että tekniikka tulee vastaan. Kustannuksiltaan Artome Movea on meidän budjettiimme sopiva eikä samalla hinnalla löydy muita vaihtoehtoja. Tuote on näppärän kokoinen ja helppo liikuttaa sinne, missä ääntä ja kuvaa tarvitaan, eikä tehot lopu kesken”, Löytynoja summaa.

Artome on ratkaisu, kun kuvaa ja ääntä halutaan esittää laadukkaasti ilman johtohelvettiä.

Oulun ammattikorkeakoulu aikoo jatkossakin käyttää Artomea ja tarkoitus on hankkia lisää laitteita. “Pystyn suosittelemaan Artomen ratkaisuja mihin tahansa muuntautuvaan tilaan tai tapahtumaan, missä halutaan esittää kuvaa ja ääntä laadukkaasti. Artome on helppo liikuttaa tilasta toiseen, ottaa mukaan tapahtumiin ja se sopii minkä tahansa koulun käyttöön opetusasteesta riippumatta”, Löytynoja sanoo.