Designmuseo

Designmuseo on arkkitehti Gustaf Nyströmin vuonna 1894 suunnittelema rakennus. Designmuseo antaa upeat puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle ja niitä onkin järjestetty jo vuosia.

Museo on käyttänyt av-tekniikkana projektoria ja äänentoistolaitteita. Av-tekniikka on pitänyt rakentaa jokaista tilaisuutta varten erikseen, jos tilasta ei ole löytynyt kiinteää av-tekniikka. ”Tekniikka on toiminut mainiosti, mutta irtolaitteilla rakentaminen on ollut erittäin aikaa vievää”, kertoo Designmuseon näyttelymestari Ville Särmä. Tarve löytää plug and play-tyyppiselle, helposti siirrettävissä olevalle laitteelle heräsi. ”Kun asiaa lähdettiin selvittämään vastaan tuli mm. erilaisia kärryillä kulkevia esitystekniikkaratkaisuja”, museon johtaja Jukka Savolainen kertoo.

Artome tuli vastaan sähköpostimarkkinoinnin kautta. Särmä lähti uteliaana ja odottavaisena käymään Artomen showroomissa, missä näkisi laitteen. Artome Movea vaikutti toimivalta ja se otettiin testikäyttöön museolle. Testikäytön jälkeen päädyttiin kauppoihin ja Artome toimitti laitteen museoon ja piti käyttöopastuksen koko henkilökunnalle samalla.

Artome Movea on tuonut suunnatonta ajan säästöä tilaisuuksien järjestämisen suhteen. Laite liikkuu helposti tilasta toiseen, se on vankkatekoinen eikä rikkoutumista tarvitse pelätä. Äänen- ja kuvanlaatu on loistava ja laite ei häiritse yleisöä, kun se voidaan sijoittaa lähelle heijastettavaa pintaa. Tilaisuuksien järjestäminen on huomattavasti nopeampaa kuin ennen ja kuka tahansa henkilökunnasta pystyy kasaamaan tilaisuudet helppokäyttöisyyden ansiosta.

”Yhteistyö Artomen kanssa on ollut hyvin selkeää ja joustavaa. Henkilökunta tykkää käyttää Artome Moveaa, koska se on yksinkertaisesti niin helppokäyttöinen. Vastaavanlaista avaimet käteen-periaatteella olevaa laitetta ei löytynyt”, Savolainen summaa.