Riihivalkaman Koulu

Hektisessä alakouluympäristössä ei ole aikaa ylimääräiselle säätämiselle, kiire vaivaa ja asiakaskunta on jokseenkin kärsimätöntä. Käytössä olevien laitteiden pitää toimia ongelmitta ja käyttöönoton tulee olla nopeaa.

Riihivalkaman koulun av-vastaava Johanna Saarikallio

Tämä ajatus mielessä lähdettiin etsimään ratkaisua liikuntasalin huonokuntoiselle tykille. Ratkaisu tuli vastaan ITK:ssa eli Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa-tapahtumassa. Artome oli yksi näytteilleasettajista ja vakuutti Saarikallion kollegoineen nopeasti ratkaisunsa langattomuudella ja helppoudella.

Artome Movea otettiin testikäyttöön koulun kevätjuhlaan. Näppärintä oli, ettei kenenkään tarvinnut olla laitteen vieressä ohjaamassa, vaan käyttäjä oli yleisön joukossa ja hoiti ohjauksen etänä. Ostopäätös syntyi testikäytön jälkeen ja investointiin oli saatavilla avustus, joka auttoi hankinnassa pientä koulua.

Hankinnan jälkeen Artomea on käytetty monessa tilanteessa kuten koulun juhlissa, opetuskäytössä, vanhempainillassa ja esityksissä. Siirreltävyys, nopea käyttöönotto sekä laitteen ohjattavuus etänä eri laitepäätteiltä ovat parhaita puolia Artomessa.

Yhteistyö Artomen kanssa on ollut sujuvaa ja Saarikallio kiitteleekin Artomen henkilökuntaa proaktiivisuudesta, mikä korostuu hektisessä kouluympäristössä. Apua ja vinkkejä on tullut ennen kuin niitä on edes ehditty kysymään. Saarikallio näkee, että Artome on näppärä ratkaisu mille tahansa koululle tai paikkaan, missä av-tekniikka tulee olla liikuteltavissa paikasta toiseen.