Spotti Heinola

Etätöitä järven rannalla tekniikasta tinkimättä

Miltä kuulostaisi, jos veneilyn tai mökkeilyn lomassa voisit poiketa helposti tekemään etätöitä viimeisimmällä teknologialla varustettuun työtilaan ja vielä ilmaiseksi?

Etätyö vaatii usein sopeutumista erilaisten rajoitettujen työvälineiden käyttöön. Pieni läppärin näyttö ei aina ole riittävä ja usein myös etäyhteyksien muodostamisen hankaluudet äänen ja kuvan kanssa saattavat vaikuttaa työskentelyn tehokkuuteen. Etätöiden teko vapaa-ajan asunnolta tai veneeltä käsin on kesäisessä Suomessa kuitenkin ollut vakiintunut tapa jo ennen etätöiden laajempaa yleistymistä. Moni kaupunkilainen muuttaa maaseudun rauhaan kesäkaudeksi, mutta usein kesämökin työolosuhteet eivät vastaa viimeisintä teknologiaa.

”Mikäli omalla mökillä ei kaistaa riitä, tervetuloa Heinolan Spottiin”, sanoo Marja Paalanen Heinolan Kaupungin hankekoordinaattori. Heinolan elinvoimapalvelujen avoin tila Spotti, tarjoaa maksutonta etätyötilaa businessväen käyttöön. Käytössä on hyvin varusteltuja kokous-, neuvottelu- ja ryhmätyötiloja, joissa voi hyödyntää uusinta digitaalista kokoustekniikkaa ja ilmaisia verkkopalveluja. Tänne myös Artome M10 älykaluste löysi tiensä.

Artome Movean jalanjäljissä

Uusi älykaluste otettiin Spotissa vastaan lämpimästi.

”Artome M10 vaikuttaa ensinäkemältä todella helppokäyttöiseltä. HDMI-liitäntä älykalusteen etuosassa on helposti löydettävissä ja hyödynnettävissä omalla läppärillä kaikille jaetun työtilan käyttäjille”, sanoo Marja. Artomen tuotteet ovat Spotissa jo tuttu näky, sillä Artome M10 edeltäjä Artome Movea on ollut käytössä jo muutaman vuoden. Siitä ei kuitenkaan olla luopumassa.

”Artome Movea menee meillä kiertoon, sillä kaupungin kulttuuripalvelut on jo kyselleet sitä käyttöönsä”, Marja kertoo. Movea, kuten seuraajansa Artome M10 soveltuu perinteisen toimistotyön lisäksi myös erilaisiin pop-up tapahtumiin ja isompiinkin tilaisuuksiin. Sisäänrakennettu äänentoistojärjestelmä ja heijastettavan kuvan skaalautuvuus sovittavat älykalusteen tilaan kuin tilaan sopivaksi ratkaisuksi. Lisäksi äänijärjestelmään voidaan kytkeä mikrofoni puhetilaisuuksia varten. Heinolan Spotissa onkin hyvin tilaa myös tulevaisuuden erilaisille tapahtumille ja tilaisuuksille.

Muokkautuvaa tekniikkaa kaikkien käyttöön

Spotti palvelee sekä Heinolan vakituisia asukkaita, että vierailijoita parhaiten ihan tavallisessa etätyön arjessa. Heinolassa mökkiläiset kasvattavat lomakauden aikana väestöä liki kolmanneksella, joten etätyöläisiä riittää. Päijät-Hämeen alueella Päijänteen vesireittejä pitkin on myös helppo navigoida Heinolan satamaan. Spotin tarjonta on myös avoin kaupungissa vieraileville veneilijöille. Moni hyödyntääkin etätyötiloja esimerkiksi viikoittaisen kauppareissun yhteydessä.

Meillä käy säännöllisiä etätyöntekijöitä mökeiltä ja veneiltä. Moni etsii paitsi rauhallista työskentelypaikkaa, mutta myös mukavaa yhteisöllistä tunnelmaa ja täältä meiltä Heinolasta löytyy molempia.