Helsinki Education Hub

Artome M10 in use in Helsinki Education Hub.

Oppimista ilman rajoja

Olisiko laadukas oppimiskokemus mahdotonta toteuttaa, jos sekä opettajasi että koulutoverisi olisivatkin toisella puolella maapalloa? Me Artomella sanoisimme, että ei ja onneksi olemme löytäneet myös muita kaltaisiamme innovatiivisia edelläkävijöitä viemään kanssamme hybridiopettamisen ilosanomaa eteenpäin. Helsinki Education Hub on yksi näistä pioneereista, jotka näyttävät esimerkkiä, miten aitoja oppimiskokemuksia ja vuorovaikutteista keskustelua voidaan toteuttaa tavallisessa arjessa jopa Helsingistä Pekingiin

Ai kuinka usein Artome M10 on meillä käytössä? Joka päivä! Sillä on niin näppärä toteuttaa hybridikokouksia, eikä sen käyttö ole ollenkaan vaikeaa. Pidimme täällä tiloissamme pop-up koulua Beijing Design Weekin yhteydessä syyskuussa 2021 ja vieraana olleiden luokkien opettajat tulivat tietenkin tutustumaan tilatekniikkaan hyvissä ajoin, ennen kuin etäyhteyksiä maailmalle otettiin. Hekin olivat positiivisesti yllättyneitä siitä, miten helposti Artome M10 käyttö onnistui omalla koneella HDMI-liitännän kautta. Ja sitten otettiinkin jo yhteyksiä Pekingiin

Installation free audiovisual solution, Artome M10, in Helsinki Education Hub

Artome M10 tarjoamasta helppokäyttöisestä etäyhteydestä pääsivät nauttimaan myös erään helsinkiläisen 8. luokan oppilaat, kun he saivat tavata virtuaalisesti oppilastovereita Pekingin ystävyyskoulusta. Artome M10 terveiset puolin ja toisin saatiin perille integroidun kameran sekä langattoman mikrofonin avulla -reaaliajassa. Tulevaisuuden oppimiskokemus on siis jo totta.

Viimeisen vuosikymmenen aikana tapa jakaa ja vastaanottaa tietoa ovat kokeneet suuria muutoksia. Kiitos älypuhelinten, olemme koko ajan vain muutaman hipaisun päässä uudesta tiedosta. Tämä asettaa myös kouluille uudenlaisia vaatimuksia. Olemassa olevan tiedon jako yksipuolisesti ei enää riitä, vaan on kyettävä innovoimaan uusia tapoja kerätä ihmiset oppimisen äärelle ja mahdollistaa oppiva keskustelu kaikkien osapuolien kesken ympäri maailmaa. Tästä syystä, myös viestintäratkaisuita vaaditaan entistä enemmän ketteryyttä.

Meillä on tiloissamme myös isompi kosketusnäyttö, ja ymmärsimme hiljattain, että voimme liittää kosketusnäytön Artome M10, jolloin sen sisällön peilaaminen etäkokouksissakin onnistuu. Oikeastaan melkein minkä tahansa esityksen näyttäminen on mahdollista, vain mielikuvitus on rajana.