Kansainvälisille areenoille

Syyskuu 2006, hiukan sateinen ilta, kirkkaat Helsingin Olympiastadion valot, maaottelun päätöslaji miesten 1500 metriä, 30 000 katsojaa stadionilla, yli miljoona suomalaista televisioiden ääressä, tuhansia tunteja harjoittelua ammattilaisena ja nyt ratkaisisimme koko viikonlopun kestäneen maaottelun.  

Voitimme lajissamme rakkaan rajanaapurimme Ruotsin 14-8 ja ratkaisimme koko voiton Suomelle. Urheilu-uran päättymisen jälkeen olin varma, että en tule ikinä kokemaan niitä tunnekuohuja, joita urheilu tarjosi kuvaamina hetkinä. 

Artomea on rakennettu päämäärätietoisesti kohti kansainvälistä skaalaamista viiden vuoden ajan alusta asti. Helmikuussa 2021 uusimman tuotteen Artome M10 lanseerauspäivämäärän varmistuessa koitti ”paikoillenne-valmiit -NYT” -hetki. Aikakautena, jolloin Covid on opettanut kaikkia hoitamaan tapaamiset etänä, on hybridiesittämistä tukevan tuotteen esitteleminen helppoa. Parhaimpana päivänä keväällä Artomea esiteltiin saman vuorokauden aikana 11:sta maahan tehtaan showroomista. Huikeita päiviä kansainvälistymistä starttaavalle tiimille ja kaikki rakastuivat vielä ensisilmäyksellä tuotteeseemme. 

Tulevaisuuden teknologiaratkaisujen ja hybridityöskentelyn kehitys on vielä arvoitus. Varmaa on ainoastaan muutos, jolloin kiinteisiin ratkaisuihin investointi ei tunnu järkevältä, kun tarjolla on muuntautuva ja asennusvapaa ratkaisu. Kyllä niitä voimakkaimpia onnistumisen tunteita on mahdollista kokea myös 400 metrin juoksuradan ulkopuolellakin. Silloin kun kulkee, niin hyvä muistuttaa itseä ja tiimiä, että ei pidetä asioita itsestään selvyyksinä: 

There is a lot of same in pregnancy and success. Everyone congratulates you, but no one knows how many times you are fucked before that.

Haluatko vaihtaa ajatuksia menestyksestä?
Pistä sähköpostia riku@artome.fi, niin keskustellaan vaikka yhteisen virtuaalikahvitauon äärellä, kuinka monta ”fucked” kokemusta Sinulla on ollut matkalla menestykseen.