Pajasali Suomenlinna

Kuinka saada laadukas ja helppokäyttöinen esitysteknologia tilaan, jossa kiinteä asentaminen ei ole mahdollista?

Suomenlinna on maailman perintökohde, joka sijaitsee saarella, Helsingin edustalla. Se on tunnettu erilaisista tapahtumista ja on vuosittain miljoonien vierailijoiden suosiossa. Suomenlinnan historiallisessa miljöössä sijaitseva Pajasali tarjoaa tiloja mm. kokouksille ja konferensseille ja kävijät arvostavat tilaa juuri sen uniikin ympäristön vuoksi. Konferenssitilalta halutaan kuitenkin myös modernia teknologiaa erilaisten tapahtumien tueksi, mutta miten saadaan historiallinen ympäristö kohtaamaan nykypäivän teknologiavaatimusten kanssa.

Artome M10 in Suomenlinna.

Ympäristöään kunnioittavaa teknologiaa

Modernin teknologian tuominen Suomenlinnaan ei projektina ollut helpoimmasta päästä, mutta Artome otti haasteen vastaan suurella mielenkiinnolla.  Rakennus, jossa Pajasali sijaitsee, on vuodelta 1786 ja se on ollut aikojen saatossa monenlaisessa käytössä, mm. leipomona ja tynnyrintekijöiden työhuoneena. Tilan ainutlaatuinen historiallinen tunnelma haluttiin säilyttää mahdollisimman koskemattomana, joten teknisten laitteiden kiinteä asentaminen ei ollut vaihtoehto. Lisäksi Suomenlinnaan pääse ainoastaan vesiteitse, joten oikeanlaisen ratkaisun valinnassa myös helppo liikuteltavuus oli toivottavaa.

Tavoitteemme oli päivittää vanhentunut esitysratkaisumme uuteen järjestelmään. Meitä ilahdutti, kun huomasimme, että Artome M10 ei ollut vain toimiva ja tilaamme sopiva tyylikäs älykaluste, vaan sen ansiosta pääsimme myös eroon lattialla lojuvasta johtoviidakosta

The Pajasali Hall Suomenlinna.

Uniikkiin tilaan mukautuvaa tyylikkyyttä

Pajasalin ainutlaatuinen ilme ja tunnelma ovat säilyneet tilassa aiemmin tehdyistä remontointi- ja uudistusprojekteista huolimatta. Siksi oli tärkeää, että myös tässä projektissa tehtävät muutokset säilyttäisivät tilan luonteen ennallaan. Artome M10 älykalusteella tämä kävi helposti. Älykalusteen mukautumisen tilaan kuin tilaan takaa koivuviilusta tehty runko sekä kangasverhoiltu ovi, jotka voidaan räätälöidä tilaan sopivaksi. Runkovaihtoehdot ovat valkoinen laminaatti, lakattu saarni, sekä musta saarni, joista kaksi jälkimmäistä paljastavat kauniisti puunsyiden tekstuurin, kuin suoraan suomalaisesta metsästä! Myös kangasverhoillun oven värin voi valita useasta eri vaihtoehdosta. Pajasaliin valinta oli musta saarnirunko pehmeän harmaan sävyisellä ovella.

Pajasali soveltuu monenlaiseen käyttöön ja me haluamme tarjota vieraillemme erilaisiin tilaisuuksiin mukautuvia ja helppokäyttöisiä ratkaisuja. Lisäksi Artome M10 on vielä suomalainen Avainlipputuote.

All-in-one audiovisual solution Artome M10 in use in the Pajasali Hall Suomenlinna.