Suomalainen kasvuyritys Artome nappasi viime vuonna voiton Artome M10 -tuotteellaan Best Of NeoCon -kilpailussa Integrated Solutions -kategoriassa. NeoCon on Yhdysvaltojen tärkein sisustusalan tapahtuma, joka järjestetään vuosittain Chicagossa. Tänä vuonna heinolalainen Artome palaa Chicagoon tuplavoittajana, sillä yritys palkittiin hiljattain samaisesta tuotteesta myös arvostetulla Red Dot -tunnustuksella parhaasta tuotteen designista, Computer and Information Technology -kategoriassa.

In this picture there are all-in-one audiovisual solution, Artome M10, which was honoured with the Red Dot Award from Product Design.

Red Dot -kilpailuun osallistuu vuosittain noin 20 000 tuotetta 60:sta eri maasta. Tälläkin kertaa ne edustivat eri kategorioita, ja Red Dot luonnehti kilpailua erittäin kovatasoiseksi, sillä jokainen osallistunut tuote edusti poikkeuksellisen laadukasta designia.

Artome valmistaa tuotteita, jotka yhdistävät projektorin, äänentoistojärjestelmän sekä videokonferenssiominaisuudet yhdeksi kalusteeksi. Artome M10 -tuotteen muotoilu sai alkunsa, kun aiemmin Artomen kalusteissa käytetystä projektorimallista julkaistiin päivitetty versio ja päädyttiin suunnittelemaan täysin uudennäköinen tuote projektorin ehdoilla. Tuotteen suunnittelusta ovat vastanneet kaksi muotoilun ammattilaista, arkkitehti Sini Koivisto ja Artomen oma muotoilija, Joel Hautala. Hänen aikaansaannostaan on eri komponenttien saumaton yhteensulautuminen ja Koiviston kädenjälkeä on puolestaan tuotteen ulkomuoto. Hän on saanut olla mukana suomalaisen muotoilun viennissä maailmalle jo aiemminkin, sillä hän on mm. suunnitellut ilmeen ja muotoilukonseptin Frameryn tunnetuille hiljaisille tiloille.

NeoCon 2023, Chicagossa 12–14.6. 2023