Artomen tarina

“Kuinka päästä eroon asentamisesta?”

Kysymys, joka herätti henkiin idean uudistaa koko audiovisuaalista alaa. Oli tullut aika sanoa ei kaapeloinnille ja kiinteille ratkaisuille. Oli tullut aika tuoda uudenlaista muokkautuvuutta ja helppokäyttöisyyttä audiovisuaalisten ratkaisuiden käyttöönottoon ja ylläpitoon. Oli tullut aika alkaa ajatella Artomelaisella tavalla.

Kiinteästi asennetun ja joustamattoman teknologian aika on ohi. Meidän tavoittenamme on tuottaa helppokäyttöisiä ja tyylikkäistä ratkaisuja kaikkiin tiloihin, joissa halutaan tarjota audiovisuaalisia elämyksiä.

Toni Parikka, Founder & CVO

Älykalusteen uudelleensynty

Artome Oy perustettiin kesällä 2016, mutta ajatus Artome -älykalusteista syntyi jo vuonna 2013, kun Artomen perustaja Toni Parikka sai mielenkiintoisen toimeksiannon. Asiakas halusi omaan huonekaluunsa sisäänrakennetun ja huomaamattoman äänentoistojärjestelmän. Tehtävää pidettiin mahdottomana ilman, että jouduttaisiin tinkimään äänenlaadusta – vaadittiin täysin uusi lähestymistapa suunnitteluun, joka kiinnittää huomiota akustiikkaan.

Haasteeseen tartuttiin ja asiakkaan visio kalustekaiuttimesta toteutui. Samaan aikaan televisioiden näyttöjen koko kasvoi ja oheni, mikä heikensi niiden äänenlaatua huomattavasti. Parikka keksi, kuinka televisio voidaan muuttaa laadukkaaksi audiovisuaaliseksi elämykseksi designkalusteen avulla. Ja niin syntyi Artome Cinema – ensimmäinen älykaluste.

Ei enää asennuksia

Parikan muut työt veivät häntä ympäri Suomen erilaisissa projekteissa ja takana oli jo yli sata projektia audiovisuaalisten järjestelmien parissa. Eräs suuri kouluhanke oli kestänyt kuukausia ja työt hidastuivat entisestään, kun lähes jokaisessa tilassa jouduttiin tekemään korjauksia suunnitelmiin. Asentaessaan seinään lähiheittoprojektoria, Parikka mietti miksei projektoreita asennettaisi kalusteisiin. Kaikki kaapelointi ja asennukset tehtäisiin tehtaalla työmaan sijaan ja kun kaluste tuotaisiin tilaan, pelkkä sähkön kytkentä riittäisi

Vuonna 2014 Toni esitteli ensimmäisen älykalustemallin isolla näytöllä ja äänentoistolla. Useiden versioiden jälkeen sekä tekniikan kehityksen myötä, toukokuussa 2018 oli vihdoin aika sanoa hyvästit asennukselle. Artome Movea, ensimmäinen siirrettävä esitysratkaisu yrityksille ja julkisiin tiloihin oli syntynyt.

Artomesta

Ajatus asennusvapaasta ja helposti käyttöön mukautuvasta esitysteknologiasta on ollut -ja on edelleen- Artomen perusta. Yrityksen tavoitteena on suunnitella ja rakentaa audiovisuaalista teknologiaa kestävällä tavalla ja tuoda joustavuutta sekä helppoutta käyttäjille suomalaista designia unohtamatta. Artome valmistaa Heinolan tehtaalla siirrettäviä plug-and-play ominaisuuksin varustettuja älykalusteita esittämiseen, oppimiseen ja moneen muuhun -vain mielikuvitus on rajana.