Vuosi sitten valmistuin ammattikorkeakoulusta ja tutkintotodistuksen saatuani olin ehtinyt olla viikon verran kansainvälisessä kasvuyrityksessä, Artomella töissä. Toisin sanoen ovet markkinoinnin työtehtäviin avautuivat samalla, kun suljin korkeakoulun ovet.  

Minulle oli selvää alusta alkaen, että työurani alku kasvuyrityksessä, ei varmastikaan olisi se kaikista helpoin tapa aloittaa. Samalla näin sen suurena mahdollisuutena ja päätin tarttua haasteeseen. Kuinka nopeasti voisinkaan kehittyä kasvuyrityksen mukana ja saada mittaamattoman arvokasta työkokemusta markkinointikoordinaattorin monipuolisten työtehtävien alla?  

Mitä kulunut vuosi kasvuyrityksessä on opettanut minulle?

Vuosi on kelle tahansa pitkä aika. Tosin riippuu, keneltä kysyy. Minulle vuosi Artomella on mennyt yhtä nopeasti, kuin aika talonrakennusprojektissamme. (Rakensimme avopuolisoni kanssa itse omakotitalon vuodessa.) Vuoden aikana Artome on avannut jälleenmyyntiä useisiin uusiin maihin, tiimi on kasvanut kovaa vauhtia ja yritys on ollut myös esillä lukuisilla kansainvälisillä messuilla. Tällä hetkellä Artomen tuotteita myydään jo yli 30 eri maassa.  

Artomen markkinointikoordinaattorina olen oppinut ottamaan haltuun isoja kokonaisuuksia aivan kuten talonrakennusprojektissammekin. Koen, että myös paineensietokykyni on kasvanut. Tällä hetkellä vastaan yrityksemme digimarkkinoinnista, Google Ads -kampanjoista, hakukoneoptimoinnista sekä PR:stä.  

Lisäksi erilaiset markkinointikuvaukset ja niiden koordinointi ovat tuoneet paljon arvokasta työkokemusta mukanaan. Puhumattakaan kansainvälisistä messuista, joissa olen päässyt olemaan mukana; jo ensimmäisen syksyn aikana pääsin edustamaan Artomea Saksan Kölnissä kahden vuoden välein järjestettäville Orgatec-messuille! 

Ei ole väliä, kuinka monta kertaa kaadut vaan, kuinka monta kertaa nouset ylös

Tänäkin vuonna uusia tulevaisuuden lupauksia astuu erilaisiin työtehtäviin työrintamalle. Itse haluan rohkaista kaikkia työuransa aloittavia oman alansa asiantuntijoita avaamaan rohkeasti uusia ovia työelämään, olemaan sinnikkäitä työpaikkaa hakiessa sekä jahtaamaan sitkeästi omia tavoitteita ja unelmia.  

Uskon, että saavuttaakseen omia tavoitteitaan, kaikki on pitkälti omasta asenteesta kiinni. Voit joko olla haastamatta itseäsi ja tehdä asioita, joissa tiedät, että menestyt joka kerta. Tai sitten voit haastaa itsesi puskemalla itseäsi epämukavuusalueelle ja onnistumiset tuntuvat kuin lottovoitolta, jotka ruokkivat työurallasi eteenpäin. Myös epäonnistumiset matkan varrella opettavat, koska sillä ei ole väliä, kuinka monta kertaa kaadut vaan, sillä kuinka monta kertaa nouset ylös.