Vapauta tilojen potentiaali

Oppimisessa suurella kuvalla on väliä

Opettajan parhaat kumppanit mukaansatempaavan oppimiskokemuksen luomisessa ovat luokassa käytettävät opetusmateriaalit. Joustava ja helppokäyttöinen audiovisuaalinen teknologia mahdollistaa luokkahuoneen muuntamisen tilaksi, jossa mielikuvitus pääsee valloilleen. Suuren kuvan ansiosta esitettävä sisältö on helposti nähtävissä myös luokan takaosasta, joten jokainen paikka tuntuu, kuin istuisi eturivillä.

Tutkimus osoittaa, että 58 % opiskelijoista ei pysty lukemaan kaikkea sisältöä 70 tuuman kokoiselta kiinteältä näytöltä 

Luokkahuoneissa yleisesti käytetty kuvakoko on 70 tuuman kokoinen kiinteä näyttö. Kun oppilaita pyydettiin kopioimaan tämän kokoiselta näytöltä kuusi lyhyttä faktaa esitettävästä materiaalista, 58 % 12–22 -vuotiaista opiskelijoista kopioi ainakin yhden faktan väärin. Tämä perustuu Radius Research:in tekemään tutkimukseen Yhdysvalloissa. 
Lue aiheesta lisää yhteistyökumppanimme Epsonin sivuilta täältä.

Oppimisen tehostaminen 4/6/8 säännön avulla  

Kun harkitaan optimaalisen näytön kokoa, on olemassa yhteinen standardi nimeltä 4/6/8 sääntö. ** Sääntö perustuu huoneen koon ja näytön korkeuden väliseen korrelaatioon. 

Säännön mukaan ihanteellisen katseluetäisyyden tulisi perustua yleisesti hyväksyttyyn 4-6-8-sääntöön, joka määrittää kuinka monta kertaa (4, 6 tai 8) näyttökorkeuden etäisyydellä kauimmainen oppilas voi olla esitettävästä sisällöstä riippuen. Passiivinen katselu (esim. videon katselu) onnistuu kauempaa, tarkempien tietojen katselu (esim. lukeminen) sijoittuu keskivaiheille ja analyyttisessa katselussa (esim. laskentataulukoiden lukeminen) kauimmaisen oppilaan tulisi olla korkeintaan neljä kertaa näyttökorkeuden päässä näytöstä.

Mitä suurempi kuva, sitä selkeämpää informaatio on

Liian pieni kuva saattaa jättää visuaalisen viestin omaksumisen puutteelliseksi tai jopa estää sen kokonaan.
Artomen avulla kuvakoko muokkautuu helposti tilaan kuin tilaan. Sen avulla opetus näkyy ja kuuluu takariviin asti ja voit helposti jakaa luokan kesken erilaisia materiaaleja. Olipa tarpeesi sitten luokkahuoneessa jokapäiväiseen käyttöön tuleva esitysratkaisu, tai haluat ongelmatilanteita varten varalaitteen, johon voit luottaa ja joka on helppo ottaa käyttöön muutamassa minuutissa, Artome S1 on sinulle juuri sopiva vaihtoehto.